Evenimentul zilei

Ma02182020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Directorii Pieţei Centrale şi arhitectul şef al Capitalei vor fi demişi

Directorii Pieţei Centrale şi arhitectul şef al Capitalei vor fi demişi

01 Aprilie 2019 - 

Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a anunţat că va semna demiterea din funcţie a directorului şi vicedirectorului Pieţei Centrale, Octavian Bivol şi Victor Gutium, dar şi că va cere demisia arhitectului şef al capitalei, Sergiu Borozan, scrie IPN. 

Potrivit lui Ruslan Codreanu, săptămâna trecută, a primit o petiţie prin care agenţii economici care-şi desfăşoară activitatea la Piaţa Centrală s-au plâns că se colectează taxe informale. Totodată, există abordare selectivă faţă de unii agenţi economici. 

Potrivit primarului, teritoriul Pieţei Centrale trebuie să fie valorificat „aşa ca să devină un punct de atracţie turistică”, să existe locuri de parcare, iar produsele vândute să nu aibă preţuri mai mari ca la supermarketuri. „Preţurile mai mari sunt cauzate de faptul că se colectează taxe informale şi oamenii trebuie să supravieţuiască cumva”, a mai spus Ruslan Codreanu. 

Cât priveşte Direcţia arhitectură, Ruslan Codreanu a spus că este nemulţumit de prestaţia lui Sergiu Borozan. „Am ajuns în anul 2019 ca oamenii să urce la etajul doi la Direcţia arhitectură şi să întrebe cine e ultimul în rând. La toate solicitările mele la Direcţie de a veni cu un sistem online de înscriere primeam răspuns că este Centrul de Informare, la care vii şi depui cererea. Iar după asta oricum alergi pe coridoare”, a spus Ruslan Codreanu. 

Sergiu Borozan a devenit arhitect şef al municipiului Chişinău în mai 2017, fiind numit în funcţie de fostul primar Dorin Chirtoacă, în urma unui concurs public. Înainte de aceasta, Sergiu Borozan asigurase interimatul funcţiei mai bine de opt luni. 

Lasă un comentariu