Evenimentul zilei

Lun02242020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau FOTO// Edificiul unei foste grădinițe a revenit în proprietate municipală

FOTO// Edificiul unei foste grădinițe a revenit în proprietate municipală

03 Mai 2019 - 

Primăria municipiului Chişinău informează că edificiul fostei instituției preșcolare nr. 28 din str. Magda Isanos 16, a revenit în proprietate municipală. 

Potrivit unui comunicat de presă al municipalității, blocul din cartierul Poșta Veche, returnat după 23 de ani, s-a aflat anterior în posesia Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind utilizat pentru instruirea cadrelor didactice din republică. Clădirea necesită reparație capitală, în condițiile când aceasta nu a mai fost utilizată din anul 2006.

Administrația publică locală Chișinău își propune să reabiliteze imobilul, pentru ca ulterior să-l utilizeze după destinație - în calitate de instituție de educație timpurie. În acest scop sunt necesari circa 12 miloane de lei, sursele financiare urmând a fi distribuite din contul Bugetului Municipal Chișinău. Grădinița nr. 28 are o capacitate de 12 grupe (circa 280 de copii).

Necesitatea instituționalizării copiilor de vârstă preșcolară reprezintă o problemă stringentă a cartierului Poșta Veche, în condițiile când sunt înregistrate circa 3.000 de solicitări pentru locuri în grădinițe.

Lasă un comentariu