Evenimentul zilei

Vi12062019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Autoritățile moldovenești s-au întâlnit cu vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, la Chișinău

Autoritățile moldovenești s-au întâlnit cu vicepreședintele BERD, Alain Pilloux, la Chișinău

19 Iulie 2019 - 

Alain Pilloux, vicepreședintele BERD, și Matteo Patrone, Directorul BERD pentru Ucraina, Belarus, Moldova și Caucaz, se află în vizită la Chișinău pentru discuții cu autoritățile moldovenești, conform unui comunicat de presă al instituției.

Delegația Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, inclusiv directorul oficiului de la Chișinău, Angela Sax, au avut întrevederi cu prim-ministrul Maia Sandu, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanâi, ministrul Economiei Vadim Brânzan, ministrul Finanțelor Natalia Gavriliță și Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei Octavian Armașu.

Discuțiile s-au axat pe necesitatea reformelor, mediul de afaceri și soluții pentru finanțarea companiilor locale, suportul pentru dezvoltarea infrastructurii și majorarea investițiilor străine în Moldova.

Allain Pilloux, în cadrul discuțiilor, a declarat:

“BERD rămâne dedicat Republicii Moldova. Bazându-se pe revenirea sectorului bancar, țara are nevoie de progres în crearea unui mediu de afaceri stabil și fiabil. Condițiile mai favorabile pentru investitorii locali și internaționali vor ajuta afacerile să crească, să creeze locuri de muncă și să oprească emigrarea. BERD este pregătit să își intensifice consultanța pentru IMM-uri și să majoreze accesul lor la finanțări prin intermediul băncilor locale.”

“Suntem pregătiți să susținem agenda de reforme a guvenrului cu investiții, consultanță și asistență tehnică”, a adăugat vicepreședintele BERD, conform bancamea.md.

BERD este cel mai mare investitor instituțional în Republica Moldova, până la ziua de astăzi investind peste 1,2 miliarde euro.

Lasă un comentariu