Evenimentul zilei

Ma07072020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume are loc într-un centrul comercial din capitală. Tradiționalele produse și bucate italienești pot fi degustate gratuit

Săptămâna Bucătăriei Italiene în Lume are loc într-un centrul comercial din capitală. Tradiționalele produse și bucate italienești pot fi degustate gratuit

23 Noiembrie 2019 - 

Tradiționalele produse și bucate italienești, pizza, cașcavalul, uleiul, cafeaua, spaghetele etc., pot fi degustate gratuit pe parcursul zilei de astăzi, 23 noiembrie, în incinta unui centru comercial din capitală. Acțiunea este organizată de către Ambasada Italiei în Republica Moldova și încheie activitățile dedicate Săptămânii Bucătăriei Italiene în Lume, relatează IPN.

Paolo Balbi este bucătar italian și de cinci ani lucrează în Republica Moldova. Bucătarul spune că a ales să facă astăzi gustări cu ulei măsline extravirgin, deoarece moldovenii de ceva timp apreciază acest tip de ulei și vrea să îi convingă pe mai mulți de beneficiile acestuia.

Alexandru Comerzan răspunde de cașcaval într-o companie care produce lactate. Astăzi a arătat cum se face mozzarella. Bărbatul a locuit 14 ani în Italia și a avut ocazia să învețe de la bucătari consacrați. „Mozzarella este cașcavalul care reprezintă Italia în perfecțiune”, a spus Alexandru Comerzan.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a declarat în deschiderea evenimentului că Săptămâna Bucătăriei Italiene în Republica Moldova a fost organizată pentru al patrulea an consecutiv. În acest an, la peste o mie de evenimente în toată lumea a fost promovată bucătăria italiană. Inițiativa urmărește și promovarea unui regim alimentar sănătos, dieta mediterranea, care a fost recunoscută de către UNESCO drept patrimoniu al umanității și face Italia una dintre țările cele mai longevive și sănătoase din lume.

În cadrul evenimentului la Shopping MollDova pizza va fi preparată pe tot parcursul zilei și împărțită vizitatorilor. De asemenea, este organizat un masterclass de preparare a cafelei italiene. Și pentru copii sunt organizate concursuri de preparare a bucatelor în stil italian.

 

Lasă un comentariu