Evenimentul zilei

Vi04032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau O persoană a murit în urma unei deflagrații produse într-un bloc din capitală

O persoană a murit în urma unei deflagrații produse într-un bloc din capitală

17 Februarie 2020 - 

O deflagrație s-a produs în această dimineață, 17 februarie, într-un bloc de locuit din bulevardul Moscova, 20 din capitală. Explozia a avut loc într-un apartament de la etajul șapte. În urma deflagrației, în locuință a fost depistată o persoană decedată.

 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la numărul de urgență 112 a fost recepționat în jurul orei 06.30. La fața locului au fost îndreptate două echipaje care au deblocat ușa apartamentului. Pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu care izbucnit în urma exploziei.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, a declarat că în urma deflagrației nu au fost afectate alte locuințe. Persoana decedată este un bărbat de 65 de ani.

Ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a declarat că în locuință a fost depistată o butelie de gaz, însă nu aceasta a explodat. O scurgere de gaze nu este totuși exclusă. A fost inițiată o anchetă pentru a stabili exact ce s-a întâmplat și cauza exactă a morții bărbatului, care este și proprietarul apartamentului.

În octombrie 2018, o explozie a avut loc într-o scară a blocului locativ din bulevardul Moscova, 11/5, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie. Mai multe apartamente de la trei etaje au fost distruse. Cinci oameni au murit, printre care și un copil. Cauza penală a fost încetată deoarece proprietara apartamentului unde a avut loc explozia a decedat.

Lasă un comentariu