Evenimentul zilei

Ma06022020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Primăria Chișinău intenționează să cumpere în acest an 100 de autobuze noi

Primăria Chișinău intenționează să cumpere în acest an 100 de autobuze noi

27 Februarie 2020 - 

Primarul general, Ion Ceban, a prezentat astăzi consilierilor municipali pachetul de documente în vederea achiziționării pe parcursului anului curent, a unui lot de 100 de autobuze, care vor fi asamblate la Chișinău, pentru a reînnoi în totalitate materialul rulant al Î.M. „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) și respectiv, pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor publice de transport de călători.

 

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Municipiului Chișinău, Ion Ceban a menționat că lotul ar urma să fie achiziționate de la uzina producătoare de autobuze din Belarus, deoarece unitățile lor corespund condițiile tehnice solicitate de municipalitate (motor de fabricație germană, cutie de viteze automată, podea joasă, dotări moderne etc.) și sunt cele mai competitive pe piața internațională ca și preț (circa 120 mii Euro).

Prețul autobuzelor din Belarus, care ar putea fi asamblate la Chișinău, ar urma să fie cu 7-10% mai mic față de cel propus pentru vânzare de către uzinele producătoare, plus scutirea de TVA.

Viitoarea achiziție trebuie să fie aprobată de Consiliul municipal Chișinău, astfel că edilul a solicitat aleșilor locali să examineze pachetul de documente și dea propuneri. După obținerea acordului din partea CMC și desfășurarea tuturor procedurilor privind achiziția, primele autobuze ar putea să ajungă la Chișinău în luna iunie, curent.

În prezent, PUA dispune de 143 unități de transport, cu o vechime medie de circa 14 ani, (cu luarea în calcul a celor 30 de unități noi achiziționate în anul 2019). 

 

Lasă un comentariu