Evenimentul zilei

Ma08042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau “Fii voluntar” - o noua campanie lansată de Primăria municipiului Chișinău

“Fii voluntar” - o noua campanie lansată de Primăria municipiului Chișinău

19 Martie 2020 - 

Primăria municipiului Chișinău lansează campania „Fii Voluntar!", pentru a ajuta persoanele nevoiașe să treacă mai ușor peste perioada de criză provocată de infecția COVID-19, transmite MOLDPRES.

 

Potrivit inițiativei lansate de administrația locală, cei care doresc să fie voluntar în cadrul serviciilor municipale de asistență socială, trebuie să completeze un formular pentru a primi legitimație de voluntar. Persoanele interesate pot accesa linkul plasat pe pagina web a municipalității Chișinău.

Cetățenii care vor primi ajutor prin intermediul voluntarilor sunt oameni aflații în autoizolare, persoanele social-vulnerabile sau cu dizabilități locomotorii, precum și vârstnicii, care, în situația actuală, sunt în incapacitate de a merge la magazin pentru a se aproviziona cu produse alimentare sau medicamente.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat că noua campanie „Fii Voluntar!" este organizată în limitele normelor legale, astfel ca beneficiarii să aibă încredere în persoanele care le vor trece pragul casei, pentru a le oferi ajutor. „Mizăm în primul rând pe suportul venit din partea tinerilor: studenți, elevi din clasele superioare, persoane angajate, care în circumstanțele actuale nu-și pot exercita temporar activitatea  de serviciu", a precizat primarul.  

Persoanele care se confruntă cu anumite probleme sau situații de urgență pot solicita asistență la telefoanele de urgență ale Direcției generale asistență socială și sănătate: (022) 27-09-45, precum și la subdiviziunile teritoriale de asistență socială.

 

Lasă un comentariu