Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Panorama VIDEO// Un nou mod de a zbura: Un „taxi aerian” electric, prezentat în Noua Zeelandă

VIDEO// Un nou mod de a zbura: Un „taxi aerian” electric, prezentat în Noua Zeelandă

13 Martie 2018 - 

O companie a prezentat marţi un „taxi aerian” autonom la Christchurch, Noua Zeelandă, anunţându-şi intenţia de a revoluţiona călătoria aeriană personală în următorul deceniu.

Media

Compania Kitty Hawk a prezentat public dispozitivul electric care se pilotează singur şi care arată ca o încrucişare între o dronă şi un aeroplan. „Este un aparat de zbor pe deplin electric care decolează ca un elicopter, zboară ca un avion şi aterizează din nou ca un elicopter”, a explicat primarul din Christchurch, Lianne Dalziel, relatează Agerpres. 

Dispozitivul a fost dezvoltat de Kitty Hawk, care este condus de Sebastian Thrun, ce a coordonat în trecut dezvoltarea maşinii autonome a Google. Combinaţia de energie electrică, un software de pilot automat şi decolare verticală este una de pionierat pentru un nou mod de a zbura.

„Cora este începutul unei călătorii către zborul zilnic, când călătoria aeriană va fi parte integrantă din viaţa noastră cotidiană”, au anunţat creatorii. Compania a efectuat teste în secret cu „maşinile zburătoare” din octombrie 2017 în regiunea Canterbury a Insulei de Sud din Noua Zeelandă.

Deşi Kitty Hawk nu a prezentat un calendar privind momentul când Cora va fi disponibilă pentru zborurile publice, şeful Zephyr Airworks a declarat că „există o şansă foarte bună ca acest lucru să se întâmple într-un viitor relativ scurt” şi ca servicii limitate să opereze în Noua Zeelandă în următorii trei până la şase ani.

Lasă un comentariu