Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Chisinau Panorama Lupta împotriva fake news şi clickbait şi în România. Ce măsuri a luat Facebook

Lupta împotriva fake news şi clickbait şi în România. Ce măsuri a luat Facebook

12 Iulie 2018 - 

Facebook anunţă că programul de protejare a utilizatorilor de conţinut de tip „fake news” şi „clickbait” a ajuns şi în România.

După o perioadă destul de lungă de testare pe versiunea în engleză a reţelei de socializare, această iniţiativă este extinsă acum la limba română, turcă, rusă, bulgară, greacă şi hindi, scrie go4it.ro. Practic, sistemul Facebook va detecta automat acest tip de conţinut şi îl va „ascunde” mai des din fluxul de ştiri al utilizatorilor.

Facebook a luat în calcul plângerile utilizatorilor, care au raportat multe articole de tip fake news şi clickbait, care încercă să păcălească utilizatorul să dea click pe link. Facebook crede că luând măsuri împotriva acestui timp de conţinut, comunitatea care foloseşte reţeaua de socializare ar putea fi mai bine informată.

Schimbările din News Feed se aplică exclusiv titlurilor care distorsionează informaţia sau omit detalii esenţiale care ar putea induce utilizatorii în eroare. De asemenea, titlurile care exagerează detaliile folosind un limbaj senzaţional vor fi afişate mult mai rar pe Facebook.

 

Schimbările au intrăt deja în vigoare încă de ieri, 11 iulie, deci deja ar trebui să vedeţi schimbările pe profilele proprii. Aceasta este doar una dintre modificările pe care Facebook le-a luat în ultimii doi ani. Totul a pornit după acuzaţiile din jurul alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, care ar fi putut fi influenţate de ştiri false şi reclame plătite de actori străini.  

Lasă un comentariu