Evenimentul zilei

Mie07262017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara
13 Iul 2017
by  - 
Publicat în Din tara

În satul Sângereii Noi va fi construit un sistem de apeduct. Rețeaua de aprovizionare cu apă va oferi oportunitatea de asigurare cu apă potabilă din surse sigure pentru alte 12 localităţi din raionul Sângerei, inclusiv orașul Sângerei, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

11 Iul 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Un sector de drum din orașul Hâncești, inaugurat astăzi, 11 iulie, va asigura accesul la traseele naționale Chişinău-Hânceşti-Cimişlia-Basarabeasca și Chișinău-Leova. Construcția a fost finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională.

03 Iul 2017
Publicat în Din tara

Geniştii Armatei Naţionale au neutralizat în luna iunie anul curent 26 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Dubăsari, Sîngerei, Călăraşi, Rezina, Ungheni, Leova, Căuşeni şi Anenii Noi.

01 Iul 2017
Publicat în Din tara

Dorin Lozovanu este un cercetător care a adunat, în jumătate de an, în jur de 150 de hărţi, cu ajutorul cărora a analizat evoluţia etnică a Republicii Moldova şi diaspora moldovenească din ultimii 200 de ani. Tânărul este un împătimit de hărți, de cartografie, demografie. Inițiativa unui astfel de proiect, care să cuprindă o cartografiere complexă a comunităților etnice din Republica Moldova și care să continue cu cartografierea diasporei îi aparține de mult timp. Pasiunea lui cea mare este geografia populației, mai exact, domeniul etnogeografiei. 

27 Iun 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Cel mai mic „soldat” al Armatei Române, Adrian Chira, a ținut, luni, să marcheze și el Ziua Națională a Drapelului, interpretând o piesă cu ocazia acestei sărbători.

23 Iun 2017
Publicat în Din tara

Poliţia Metropolitană din Tokyo a semnat un contract pentru achiziţionarea unui elicopter H215, produs la Ghimbav. Aparatul de zbor va fi livrat în 2020, înaintea Jocurilor Olimpice organizate în Japonia, potrivit bzb.ro.

21 Iun 2017
by  - 
Publicat în Din tara

În comuna Plopi, raionul Cantemir, pe 19 noiembrie vor fi organizate alegeri noi ale primarului. Comisia Electorală Centrală a aprobat o decizie în acest sens în ședința de miercuri, 21 iunie.

19 Iun 2017
Publicat în Din tara

Angajații postului vamal Cahul au prevenit o tentativă de introducere ilegală în țară a 10 articole vestimentare din blană de vizon, care au fost tăinuite de la controlul vamal cu scopul eschivării de la achitarea taxelor vamale.

17 Iun 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Începând de astăzi, este valabilă avertizarea meteorologilor. Astfel, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vor cădea ploi puternice, însoţite de descărcări electrice, grindină şi vijelie în rafale de până la 15-20 m/s. 

14 Iun 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Un microbuz de pe ruta Cârpești-Chișinău s-a răsturnat în această dimineață, 14 iunie, în apropiere de orașul Leova, după ce s-a ciocnit frontal cu un microbuz de model Ford Tranzit.

09 Iun 2017
Publicat în Din tara

Pacificatorii moldoveni, detaşaţi pentru şase luni în operaţiunea KFOR din Kosovo, au revenit acasă. Cu acest prilej, la Ministerul Apărării a avut loc o ceremonie, în cadrul căreia militarilor li s-au înmânat diplome ale Guvernului Republicii Moldova şi distincţii ale Armatei Naţionale.

06 Iun 2017
Publicat în Din tara

Astăzi, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF) și Laboratoarele medicale „Invitro Diagnostics”, „Medexpert”, „Eurolab”, „Clinica Sante” și „Micromed” au făcut un bilanț al realizării inițiativei „Sănătate pentru copiii instituționalizați”.

01 Iun 2017
Publicat în Din tara

Colaboratorii posturilor vamale de pe segmentul de frontieră moldo-ucrainean au înregistrat pe parcursul lunii mai 161 de tentative de introducere în țară a produselor din carne de porc (în stare proaspătă și procesată), fiind reținute în total aproximativ 674 kg de produse susceptibile de infestare cu virusul pestei porcine africane (PPA).

28 Mai 2017
by  - 
Publicat în Din tara

Doi indivizi au spart lacătul reședinței de stat a bașcanului Găgăuziei și au încercat să pătrundă în interior. Anunțul a fost făcut de șeful Autonomiei, Irina Vlah, pe pagina sa de Facebook.

Pagina 1 din 37