Evenimentul zilei

Vi11172017

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara
17 Noi 2017
Publicat în Din tara

Până la 10% din fondul de burse vor fi oferite structurilor de guvernare studenţească pentru motivarea activităţii de voluntariat şi de implicare civică. Despre această inițiativă a anunțat astăzi premierul Pavel Filip, la întâlnirea cu studenții și profesorii de la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul.

14 Noi 2017
Publicat în Din tara

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi ambasadoarea Marii Britanii la Chişinău, Lucy Joyce, au discutat astăzi despre cooperarea bilaterală în domeniul militar în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Ministerul Apărării.

13 Noi 2017
by  - 
Publicat în Din tara

 Liviu Știrbu, președintele AN „Copyright” și avocatul Alexandru Melnic, susțin o conferință de presă cu tema „Acțiunile penale de șantaj și amenințări ale dnei Lilia Bolocan, directorul AGEPI, cu scopul de a favoriza ilegal un operator de telefonie mobilă”.

08 Noi 2017
Publicat în Din tara

Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, s-a aflat în perioada 6-7 noiembrie la Bruxelles, Belgia, unde a participat la Reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) în formatul șefilor statelor majore ale apărării. 

06 Noi 2017
Publicat în Din tara

Podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bîcului și Bîcioc va fi redeschis pe 20 noiembrie a.c. O decizie în acest sens a fost semnată de reprezentanții politici de la Chișinău și Tiraspol.

03 Noi 2017
Publicat în Din tara

Ieșenii vor forma, sâmbătă, la ora 12.00, un lanț uman, în centrul orașului Iași, Pietonalul Ștefan cel Mare, între Casa Pătrată și Piața Unirii, pentru a atrage atenția asupra necesității construirii autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș, relatează „Ziarul de Iași”. 

03 Noi 2017
Publicat în Din tara

Premierul Pavel Filip a avut astăzi o întâlnire cu un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din satul Colibași, raionul Cahul. Liceenii au venit la Guvern pentru a afla mai multe despre cum funcționează Executivul.

02 Noi 2017
Publicat în Din tara

Geniştii din Brigada de infanterie motorizată „Moldova” au depistat recent un arsenal de muniţii din perioada celui de-al Doilea Război Mondial în municipiul Bălţi.

01 Noi 2017
Publicat în Din tara

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Executivul Ucrainei privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor și obiectelor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

30 Oct 2017
Publicat în Din tara

Ca urmare a vântului puternic, 25 de localități din patru raioane și din UTA Găgăuzia mai rămâneau fără curent electric către ora 17.00. 

29 Oct 2017
Publicat în Din tara

Veselia și voia bună a dominat în week-end la Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, când sute de localnici au sărbătorit Hramul Satului, alături de oaspeți de peste Nistru. Sărbătoarea a avut loc în Casa de cultură, pe care localnicii mai nou o numesc „cartea de vizită” a satului. Edificiul a fost renovat cu finanțare europeană în cadrul Programului „Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD.

27 Oct 2017
Publicat în Din tara

Este un lucru arhicunoscut: infrastructura rutieră constituie un factor esențial în dezvoltarea economiei oricărei țări. Nu că guvernanții noștri nu ar fi înțeles asta, dar problema principală era de unde să ia bani pentru drumuri (chiar dacă pe parcurs acești bani mai dispăreau, aproape ca apa în nisip. De aia, probabil, avem așa drumuri proaste, care trebuie reparate la mai puțin de un an după ce au fost „reabilitate”. Dar astea sunt doar niște presupuneri). 

25 Oct 2017
Publicat în Din tara

Directorul general al Serviciului Vamal Vitalie Vrabie a avut o întrevedere de lucru cu șeful Oficiului EUBAM în Republica Moldova, Slawomir Pichor, pentru a discuta perspectivele colaborării ulterioare, urmare a extinderii mandatului Misiunii EUBAM până în anul 2020.

21 Oct 2017
Publicat în Din tara

La volanul mașinei de poliție care s-a răsturnat aseară în jurul orei 20:10 la intersecția străzilor Ion Pelivan și Alba-Iulia era un polițist aflat în misiune de serviciu. Acesta, împreună cu colegii săi, se deplasau cu girofarurile conectate și semnalele sonore incluse, întorcându-se de la o solicitare, în urma căreia au reținut o persoană implcată într-un conflict.

Pagina 1 din 39