Evenimentul zilei

Lun08032020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara
28 Ian 2020
by  - 
Publicat în Din tara

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor va insista ca toate deciziile care se iau în domeniul gestionării patrimoniului cultural să respecte legea, a declarat directorul instituției, Ion Ștefăniță, într-o conferință de presă la care au fost prezentate rezultatele unui litigiu, care vizează a două terenuri din Grădina publică din Bălți.

10 Ian 2020
by  - 
Publicat în Din tara

Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave comise de către moldoveni a crescut în 2019, față de 2018. Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a declarat astăzi într-o conferință de presă că, deși per total au fost comise mai puține infracțiuni, numărul celor grave a crescut, relatează IPN.

23 Dec 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Un focar de pestă porcină a fost înregistrat în Rezervația naturală Pădurea Domnească și fâșiile adiacente, situate pe teritoriul raionului Fălești. Din 17 decembrie și până astăzi, 23 decembrie, 15 animale au fost depistate moarte pe teritoriul pădurii. Analizele de laborator au confirmat prezența virului. Animalele au fost arse și înhumate, relatează IPN.

07 Dec 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Elevi ai şcolilor germane din capitală, copii care reprezentă organizațiile germane din Bender, Tirapol, Cahul și Chișinău, participă astăzi, 7 decembrie, la un master-class unde învaţă să orneze tradiţionala prăjitură germană – Lebkuchen. 

23 Noi 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Satul Sipoteni din raionul Călăraşi a fost desemnat „Capitala Tineretului 2020”. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) în cadrul Galei Premiilor Naţionale pentru Dezvoltarea Sectorului de Tineret, relatează IPN.

21 Noi 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Primele intervenții cu material antiderapant ar putea să aibă loc în această seară, în nordul țării. Drumarii și angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt gata să intervină, iar în caz de necesitate va fi convocată celula de criză. Informațiile au fost prezentate la ședința Comisiei pentru situații excepționale, organizată la Guvern, relatează IPN.

16 Noi 2019
Publicat în Din tara

Un tânăr din municipiul Ceadâr-Lunga, în vârstă de 29 de ani, a fost bătut crunt de către doi indivizi. Victima a fost transportată de urgență la spital, însă s-a stins în secția reanimare.

07 Noi 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Mărfuri de larg consum, estimate la peste 150.000 de lei, au fost depistate, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în două trenuri de pe ruta Moscova-Chișinău. Documentați pe aceste cazuri sunt cinci însoțitori de vagon, care nu au declarat bunurile și nu au putut prezenta niciun act de proveniență a acestora.

05 Noi 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Echipele specializate ale Armatei Naţionale au executat în luna octombrie 24 de misiuni de deminare, în cadrul cărora au identificat şi neutralizat 553 de obiecte explozive de diferite tipuri.

03 Noi 2019
Publicat în Din tara

Un caz suspect de posibilă corupere a alegătorilor a fost înregistrat la o secție de votare din orașul Codru, unde câțiva alegători ar fi fost aduși la urne cu un automobil Toyota și ar fi primit o sută de lei pentru vot.

30 Oct 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță reținerea, de comun cu angajații Inspectoratului Național de Investigații (INI), a unei încărcături de 12.500 litri de alcool etilic, în raza raionului Ocnița – în zona de frontieră cu Ucraina, evaluat la suma de 1.500.000 de lei și care urma să fie livrat prin contrabandă în Uniunea Europeană (UE). 

22 Oct 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Ofițerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au reținut, în nordul țării, un lot de telefoane mobile noi, fără acte de proveniență. Dispozitivele au fost procurate din Federația Rusă și introduse ilegal în Republica Moldova cu trenul de pe cursa Moscova-Chișinău, în vederea comercializării neautorizate.

04 Oct 2019
by  - 
Publicat în Din tara

Accidentul rutier de la Fundul-Galbenei a fost cauzat de un bărbat de 34 de ani din Chișinău care, aflându-se la volanul autoturismului de marca Volkswagen, a intrat pe contrasens și a izbit frontal microbuzul de pasageri de pe ruta Chișinău-Basarabeasca. 

Pagina 1 din 67