Evenimentul zilei

Joi06042020

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Tiraspolul începe a întoarce datoriile pensionarilor

Tiraspolul începe a întoarce datoriile pensionarilor Recomandat

05 Decembrie 2015 - 

Administraţia de la Tiraspol a adoptat un program de reîntoarcere a datoriilor la pensii după ce în anul curent acestea au fost achitate în proporţie de 70% şi apoi 80%. Iniţial, vor fi întoarse datoriile pensionarilor care în anul curent au fost scoşi de la evidenţa administraţiei regiunii.

Presa de la Tiraspol anunţă că începând de luni, 7 decembrie, va începe achitarea sumelor reţinute din pensiile celor care nu se mai află la evidenţă fie din cauza că au plecat din regiunea transnistreană, fie primesc pensie din partea altui stat, fie au decedat.

Anterior a fost aplicat un mecanism conform căruia, în momentul în care un pensionar era scos de la evidenţă, se colectau toate datele acestuia sau ale urmaşilor pentru ca ulterior să li se restituie sumele de bani reţinute din pensie pe toată perioada când aceasta nu s-a achitat integral.

Procesul de achitare a datoriilor la pensii urmează să se încheie până la sfârşitul lunii în raport cu persoanele care nu se mai află la evidenţă. Despre restul pensionerilor încă nu s-au făcut precizări.

Lasă un comentariu