Evenimentul zilei

Dum07222018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Granturi pentru implementarea proiectelor locale: tineri din 13 localități vor putea practica un mod de viață sănătos

Granturi pentru implementarea proiectelor locale: tineri din 13 localități vor putea practica un mod de viață sănătos

09 August 2017 - 

Treisprezece proiecte au fost selectate în cadrul rundei a IV-a a Programului de Granturi Mici, pentru a fi finanțate de către Ministerul Tineretului și Sportului și Fundația Est–Europeană. Suma maximă care a putut fi accesată în cadrul programului a fost de 10 mii de lei. Proiectele urmează a fi implementate în timp de trei luni după semnarea contractelor, transmite IPN.

Potrivit Svetlanei Budiștean, specialistă pentru politici de tineret din cadrul Primăriei Varnița, proiectele includ inițiative comunitare concrete în domenii precum: educație, cultură, ecologie, drepturile omului etc. Dosarele celor 24 de aplicanți au fost evaluate în două etape, după mai multe criterii. Acestea vizează descrierea cât mai precisă a problemei, resursele grupului, gradul de implicare a tinerilor în implementarea lui, corelația dintre obiective, activități și buget etc. Fiecare criteriu a fost apreciat cu un punctaj de la 1 la 10.

În următoarele trei luni, în satul Puhăceni, Anenii Noi, urmează a fi amenajat un teren de volei. Președinta Grupului de inițiativă „Vis”, Silvia Buga, spune că amenajarea unui teren de volei va atrage copiii și tinerii din sat pentru a practica un mod de viață sănătos. De banii oferiți în cadrul proiectului vor fi cumpărate țevile pentru amenajarea terenului, plasa, scaune, un proiector pentru lumină, dar și va fi securizat terenul așa ca el să nu prezinte un pericol. Președinta Grupului de inițiativă spune că finanțarea nu este suficientă, de aceea au mai apelat la ajutorul unui SRL din sat, dar și la ajutorul primăriei locale pentru a implementa proiectul.

Președintele grupului de inițiativă „Workout-Clan”, Mihai Canțer, spune că proiectul ce vizează amenajarea unui teren de workout câștigat de grupul pe care îl conduce va interesa toți copiii și tinerii din localitate, începând de la cei mici, până la cei mari. El spune că din contribuțiile proprii ale grupului de inițiativă vor procura mănuși sportive, iar din suma alocată în cadrul grantului - bare, paralele, cauciucuri speciale etc.

Proiectele din cadrul Programului de Granturi Mici sunt finanțate de Ministerul Tineretului și Sportului al Republicii Moldova în valoare de 100.000 de lei și de Fundația Est Europeană – 55.000 de lei, prin intermediul Asociației de Tineret „Șansa” și Fondul pentru Tineri Varnița.

Programul de Granturi Mici este destinat grupurilor de inițiativă ale tinerilor și consiliilor locale de tineret din localitățile raionului Anenii Noi și se desfășoară în cadrul proiectului „Varnița - Capitala Tineretului 2017”.

 

Lasă un comentariu