Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Bărbații care nu au dreptul la eroare: Misiuni de deminare ale geniştilor în luna septembrie

Bărbații care nu au dreptul la eroare: Misiuni de deminare ale geniştilor în luna septembrie

02 Octombrie 2017 - 

Geniştii Armatei Naţionale au lichidat, în luna septembrie curent, 26 de obiecte explozive în localităţile din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Dubăsari, Nisporeni, Orhei, Teleneşti şi Ştefan Vodă.

Potrivit maiorului Igor Leviţchi, şef interimar al Serviciului Geniu, în perioada respectivă, militarii au efectuat 18 descinderi pentru executarea misiunilor de geniu, în cadrul cărora au nimicit proiectile de artilerie, bombe de aviaţie, dar şi bombe de aruncător. Toate obiectele explozive erau din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursa a menţionat că, recent, geniştii din Batalionul de Geniu „Codru” au fost solicitaţi în două sate din raionul Căuşeni - Cârnăţeni şi Puhăceni - unde au identificat un proiectil de artilerie, calibru 122 mm şi, respectiv, o bombă de aviaţie. Muniţiile au fost distruse în condiţii de maximă securitate. 

De la începutul anului 2017, geniştii Armatei Naţionale au executat 133 de misiuni de deminare pe întreg teritoriul ţării, în cadrul cărora au lichidat 323 obiecte explozive, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.    

 

Lasă un comentariu