Evenimentul zilei

Lun07232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Vama rămâne în continuare o sursă importantă de venit la buget. Vezi cât s-a încasat într-o săptămână

Vama rămâne în continuare o sursă importantă de venit la buget. Vezi cât s-a încasat într-o săptămână

09 Octombrie 2017 - 

În perioada 2-8 octombrie 2017, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 391,2 mln lei, fiind perfectate per total 11.314 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 70 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost înregistrate 41 de cazuri contravenţionale şi aplicate amenzi de 281.645 de lei.

În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 89.242 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17.211 și, respectiv, 14.336 de traversări.

În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, Serviciul Vamal recomandă participanților la traficul transfrontalier să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online, pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.

De asemenea, Serviciul Vamal amintește despre aplicarea, începând din data de 1 octombrie curent, a perfectării electronice a declarațiilor vamale de tranzit T1 pentru toate posturile vamale.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă Vama.

 

Lasă un comentariu