Evenimentul zilei

Joi10182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Hai să dăm mână cu mână toți moldovenii cu inimă română! Protest inedit la Iași: Vezi despre ce e vorba

Hai să dăm mână cu mână toți moldovenii cu inimă română! Protest inedit la Iași: Vezi despre ce e vorba

03 Noiembrie 2017 - 

Ieșenii vor forma, sâmbătă, la ora 12.00, un lanț uman, în centrul orașului Iași, Pietonalul Ștefan cel Mare, între Casa Pătrată și Piața Unirii, pentru a atrage atenția asupra necesității construirii autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș, relatează „Ziarul de Iași”. 

Asociatiile "Împreună pentru autostrada Ungheni-Iași-Târgu Mureș" și "Moldova vrea autostradă" îi invită pe toți ieșenii, inclusiv pe politicieni, pe Pietonalul Ștefan cel Mare pentru a-și da mâna în speranța că vor apărea angajamentele politice pentru realizarea autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mures.

Miercuri seară a avut loc o întâlnire a reprezentanților asociației "Împreună pentru A8" cu oameni de afaceri ieșeni interesați de construirea autostrăzii. 

"A fost a doua întâlnire cu oamenii de afaceri, în timp ce politicul... încă mai așteptăm acele declarații, angajamentul politic pentru acest proiect", a spus joi Cătălin Urtoi, liderul asociației "Împreună pentru A8" și unul dintre inițiatorii evenimentului de sâmbătă, într-o conferință de presă.

Potrivit „Ziarului de Iași”, Asociația a împărțit 94 de declarații și angajamente politicienilor din județele traversate de viitoarea autostradă, pe care aceștia să le semneze în semn că și-au asumat susținerea proiectului în Parlament. Din partea mediului de afaceri ieșean, Gheorghe Pleșu a arătat că "la ceea ce se realizează în lume în acest moment, cred că o astfel de autostradă se poate realiza în 3-4 ani cu o organizare foarte bună". 

"Noi dorim, de aici, de la Iași, să urmărim toată desfășurarea activitaților legate de realizarea autostrăzii care va schimbă nivelul economic al Moldovei", a spus el, citat de „Ziarul de Iași”.

Această autostradă ar avea un impact pozitiv și asupra economiei Moldovei din stânga Prutului, adăugăm noi.

 

 

Lasă un comentariu