Evenimentul zilei

Joi10182018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara După o întrerupere de 25 de ani, pe podul de la Gura Bâcului se va relua circulația rutieră, la 20 noiembrie curent

După o întrerupere de 25 de ani, pe podul de la Gura Bâcului se va relua circulația rutieră, la 20 noiembrie curent

06 Noiembrie 2017 - 

Podul de peste râul Nistru din preajma localității Gura Bîcului și Bîcioc va fi redeschis pe 20 noiembrie a.c. O decizie în acest sens a fost semnată de reprezentanții politici de la Chișinău și Tiraspol.

Conform înțelegerii, părțile vor solicita suport financiar partenerilor internaționali în formatul de negocieri „5+2” pentru realizarea lucrărilor de reparație, restabilirea parametrilor de exploatare și îmbunătățirea infrastructurii rutiere a podului.

De asemenea, părțile au convenit ca podul de la Gura Bâcului să nu fie utilizat în scopuri militare și au confirmat că se vor abține de la orice acțiuni de acest gen.

Repunerea în circulație a podului pe care trece magistrala internațională M14 va oferi posibilitatea relansării liberei circulații a persoanelor, mijloacelor de transport și a bunurilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Totodată, măsura va facilita activitatea agenților economici și va stimula dezvoltarea mediului investițional, relevă serviciul de presă al Guvernului.

Podul dintre satele Gura-Bîcului, din dreapta Nistrului, și Bîcioc, din stânga râului, este un traseu internațional, care a fost distrus în anul 1992. Ulterior, acesta a fost reconstruit din fonduri europene, dar până în prezent nu a fost dat în exploatare din cauza unor divergențe politice dintre Chișinău și Tiraspol.

 

Lasă un comentariu