Evenimentul zilei

Vi12142018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Comandantul Armatei Naţionale la Reuniunea Comitetului Militar al UE

Comandantul Armatei Naţionale la Reuniunea Comitetului Militar al UE

08 Noiembrie 2017 - 

Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, s-a aflat în perioada 6-7 noiembrie la Bruxelles, Belgia, unde a participat la Reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC) în formatul șefilor statelor majore ale apărării. 

În cadrul reuniunii au fost abordate subiecte ce vizează cooperarea militară în cadrul operațiunilor și misiunilor țărilor membre UE, cooperarea NATO-UE, parteneriatele cu țările non-UE şi dezvoltarea capabilităților militare. De asemenea, şefii statelor majore au discutat despre posibilităţile de finanțare a țărilor partenere ale Uniunii Europene în contextul programului de consolidare a capacităților în sprijinul securității (CBSD - Capacity Building in Support of Security).

La Bruxelles, generalul de brigadă Cutie s-a întâlnit cu reprezentanţi ai Comitetului Militar al UE, dar şi cu omologii săi din Italia, Lituania şi România. Subiectele  întrevederilor s-au axat pe situația de securitate în regiune, reformarea Armatei Naționale, participarea militarilor in misiuni internaționale, precum şi perspectivele de colaborare cu UE pe segment militar.

Reuniunea EUMC are loc de două ori pe an și asigură cadrul de consolidare a cooperării militare și securității în cadrul UE.

 

Lasă un comentariu