Evenimentul zilei

Ma10162018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Cooperarea militară moldo-britanică, discutată la Ministerul Apărării

Cooperarea militară moldo-britanică, discutată la Ministerul Apărării

14 Noiembrie 2017 - 

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, şi ambasadoarea Marii Britanii la Chişinău, Lucy Joyce, au discutat astăzi despre cooperarea bilaterală în domeniul militar în cadrul unei întrevederi desfăşurate la Ministerul Apărării.

Eugen Sturza a exprimat mulţumiri pentru  asistenţa oferită de Marea Britanie  la implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (Defence Capacity Building Initiative - DCBI) şi pentru contribuţia la instruirea lingvistică a militarilor preconizaţi pentru a participa la misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat invitaţia şi sprijinul oferit de Marea Britanie echipei de studenţi militari la exerciţiul „Cambrian Patrol 2017”,  exerciţiu la care Armata Naţională a participat în premieră.

În acest sens, ambasadoarea Lucy Joyce a menţionat că Marea Britanie este deschisă pentru cooperare cu Ministerul Apărării şi va oferi în continuare asistenţă în realizarea obiectivelor de reformare şi modernizare stabilite de noua conducere a instituţiei.  

La finalul întrevederii, oficialii au pledat pentru aprofundarea colaborării dintre cele două armate. În comunicat însă nu se precizează cum, de vreme ce noi nu avem flotă maritimă, nici tancuri, doar câteva avioane sovietice bune de dus la metal uzat… Probabil, capitalul uman contează mai mult.

 

 

 

Lasă un comentariu