Evenimentul zilei

Vi02232018

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Eugen Sturza a avut o întrevedere cu un oficial Forțelor Armate Britanice

Eugen Sturza a avut o întrevedere cu un oficial Forțelor Armate Britanice

27 Noiembrie 2017 - 

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu directorul pentru politică de securitate internaţională din cadrul Ministerului britanic al Apărării, Nick Gurr.

În cadrul discuţiilor, oficialii au abordat subiecte referitoare la securitatea regională, colaborarea bilaterală în domeniul militar şi perspectivele de extindere a parteneriatului moldo-britanic, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

Eugen Sturza l-a informat pe Nick Gurr despre derularea procesului de reformă a sistemului naţional de apărare. În acest sens, ministrul Apărării i-a mulţumit oficialului pentru consultanţă, expertiză şi asistenţă britanică în elaborarea documentelor strategice şi pentru pregătirea militarilor moldoveni în cadrul cursurilor organizate de Ministerul Apărării al Regatului Unit în Cehia şi Slovacia. 

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat sprijinul oferit de Marea Britanie echipei de studenţi militari la exerciţiul „Cambrian Patrol 2017”, exerciţiu la care Armata Naţională a participat în premieră.

La rândul său, directorul pentru politică de securitate internaţională din cadrul Ministerului britanic al Apărării a exprimat disponibilitatea ţării sale de a oferi în continuare sprijin Ministerului Apărării în domeniile relevante sectorului de securitate şi apărare.

Colaborarea moldo-britanică în domeniul apărării a început în anul 1999. Armata britanică este una dintre cele mai puternice din lume, fiind pe locul 5 în Top 10 țări cu cele mai puternice forțe armate din lume.

 

 

Lasă un comentariu