Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Una spun, alta fumează: Peste 1800 de pachete de țigarete nedeclarate, reținute de vameși la frontieră

Una spun, alta fumează: Peste 1800 de pachete de țigarete nedeclarate, reținute de vameși la frontieră

06 Februarie 2018 - 

Șase tentative de trafic ilicit cu țigarete au fost contracarate de vameși în ultimele 72 de ore. Cazurile au fost consemnate la posturile vamale ”Leușeni” și ”Aeroportul Internațional Chișinău”, fiind reținute în total 36.420 de țigarete, de diverse mărci, care erau tăinuite de controlul vamal.

Primele două tentative au fost înregistrate la Leușeni, bunurile fiind detectate de  câinele dresat al Vămii.  Țigaretele erau ascunse în mai multe locuri din cele două unități de transport supuse controlului, la volanul cărora se aflau o cetățeancă a României și, respectiv, un locuitor al raionului Ștefan Vodă, relevă Serviciul de presă VAMA.

Celelalte patru tentative au fost raportate de către inspectorii postului vamal „Aeroportul Internațional Chișinău”, care au depistat în total 20.980 de țigarete nedeclarate. Produsele de tutun au fost găsite în urma verificării bagajelor pasagerilor curselor aeriene spre Varșovia și Londra. În trei dintre cele patru cazuri, bunurile au fost descoperite în urma scanării.

Țigările au fost confiscate, iar persoanelor respective le-au fost întocmite procese-verbale cu privire la contravenție. Pentru acest gen de încălcare, legislația prevede aplicarea unei amenzi care poate varia de la 3000 până la 4500 de lei.

 

 

Lasă un comentariu