Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Pavel Filip a făcut o declarație interesantă la inaugurarea judecătoriei Ungheni. De azi înainte, cetățenii le-ar putea cere socoteală magistraților pentru că trăiesc prost

Pavel Filip a făcut o declarație interesantă la inaugurarea judecătoriei Ungheni. De azi înainte, cetățenii le-ar putea cere socoteală magistraților pentru că trăiesc prost

09 Februarie 2018 - 

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la ceremonia de inaugurare a judecătoriei Ungheni. Șeful Executivului a menționat că judecătoria Ungheni este primul edificiu construit în contextul optimizării hărții judecătorești a Republicii Moldova. Totodată, premierul a subliniat că reformarea în continuare a justiției rămâne o prioritate a Executivului. 

„Chiar dacă sunt multe critici pe această dimensiune, ne mișcăm în direcția corectă și o să vedeți că evoluțiile sunt destul de pozitive. Vreau să vă asigur că și în continuare Guvernul va fi deschis în comunicare și va elabora proiecte de lege, astfel încât să fortifice sistemul judecătoresc”, a remarcat premierul.

Pavel Filip a mai menționat că dezvoltarea economică a statelor din lume depinde și de nivelul asigurării supremației legii. „Noi am făcut mult efort pentru a îmbunătăți mediul de afaceri, dar totuși investitorii vin acolo unde au încredere în justiție. De aceea o să vă spun un lucru în care personal cred în totalitate – de felul cum vor trăi oamenii în Republica Moldova, de  bunăstarea lor sunt responsabili și judecătorii”, a mai spus premierul. 

S-ar putea să fie și așa, într-un anumit sens, numai că judecătorii nu produc bunuri și nu desfășoară afaceri (majoritatea dintre ei, credem), ei doar împart (sau încearcă să împartă) dreptate.

În context, Pavel Filip și-a exprimat speranța că infrastructura modernă a judecătoriei va contribui la creșterea calității actului de justiție și la realizarea mai eficientă de către judecători  a misiunii de protecție a drepturilor și intereselor cetățenilor, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Noul sediu, construit conform standardelor europene, are șapte niveluri și o suprafață totală de 4620 de metri pătrați, cuprinzând opt săli de judecată, o cameră special amenajată pentru minori, un birou de mediere și patru celule de detenție.

Palatul Justiției din orașul Ungheni a comasat judecătoriile Ungheni și Nisporeni. Lucrările de construcție au durat trei ani şi au costat aproximativ 60 de milioane de lei.

 

 

Lasă un comentariu