Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Mărfuri de contrabandă de peste 400 de mii de lei, depistate în automobilul unui bălțean

VIDEO// Mărfuri de contrabandă de peste 400 de mii de lei, depistate în automobilul unui bălțean

09 Februarie 2018 - 

Un locuitor al municipiului Bălți, în vârstă de 35 de ani, este cercetat penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, estimate la peste 400.000 de lei. Bărbatul va fi sancționat și pentru nesupunerea cerințelor legale ale inspectorilor vamali, deoarece a încercat să împiedice stoparea și verificarea autovehiculului condus.

Media

 

Potrivit vameșilor, bărbat a fost reținut la data de 6 februarie, în apropiere de municipiul Bălți, după ce a fost urmărit pe o distanță de aproximativ 5 km. Fiind somat de vameși să stopeze, bărbatul a ignorat cerințele legale ale acestora și a accelerat în direcția municipiului Bălți. Deoarece se deplasa cu viteză excesivă, suspectul a creat două situații de accident pe traseu, punând astfel în pericol siguranța celorlalți participanți la traficul rutier.

Într-un final, vameșilor le-a reușit stoparea autovehiculului urmărit și reținerea conducătorului acestuia, iar automobilul a fost escortat la sediul biroului vamal Nord pentru verificări.

În cadrul controlului fizic efectuat, vameșii au depistat 500 de articole vestimentare în asortiment, 15 seturi de huse pentru autoturisme, precum și mai multe loturi de scule electrice și unelte. Bunurile erau destinate mai multor comercianți care activează în zona de nord a țării.

Cazul urmează a fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în proporții deosebit de mari. Investigațiile sunt continuate în vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale, precum și a beneficiarilor loturilor comerciale. În cazul în care le va fi dovedită vinovăția, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 3 până la 10 ani.

Lasă un comentariu