Evenimentul zilei

Sam03232019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Două tentative de comercializare ilicită a nucilor, contracarate de Echipele Mobile ale Vămii

Două tentative de comercializare ilicită a nucilor, contracarate de Echipele Mobile ale Vămii

21 Februarie 2018 - 

Două tentative de comercializare ilicită a nucilor, în lipsa actelor de proveniență, au fost depistate de inspectorii Echipelor Mobile ale Serviciului Vamal. Valoarea totală a loturilor care urmau să ajungă ilegal pe piață a fost estimată la peste 180.000 de lei.

Primul caz a fost consemnat pe traseul Căușeni-Chișinău, după ce inspectorii Echipelor Mobile au stopat un microbuz în care erau transportați mai mulți saci, declarați de către conducătorul autovehiculului ca fiind încărcați cu coji de nucă. Însă, reieșind din analiza de risc, ofițerii vamali au decis escortarea unității de transport la sediul biroului vamal Centru pentru inspectarea întregii încărcături. Ulterior, în cadrul procedurii de descărcare a sacilor, vameșii au numărat 10 saci cu coji de nucă, iar în restul 60, aceștia au depistat miez de nucă, în cantitate totală de 1.800 de kg.

Un alt microbuz ce transporta nuci fără acte de însoțire a fost reținut pe traseul Comrat-Cantemir. În interiorul acestuia, echipajul mobil a depistat 34 de saci ce conțineau în total 814 de kg de nuci în coajă. Autovehiculul era condus de către un locuitor al raionului Cahul, în vârstă de 34 de ani.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea continuării cercetărilor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun.

Lasă un comentariu