Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Contrabandă cu haine și încălțăminte în valoare de circa 300 de mii de lei: Trei bărbați din Comrat, cercetați penal

VIDEO// Contrabandă cu haine și încălțăminte în valoare de circa 300 de mii de lei: Trei bărbați din Comrat, cercetați penal

09 Martie 2018 - 

Trei locuitori ai orașului Comrat sunt cercetați penal pentru contrabandă cu mărfuri de larg consum, estimate la peste 300 mii lei. Bunurile erau procurate din Ucraina și introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană.

Media

Suspecții au fost reținuți în flagrant delict de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal în apropiere de localitatea Mihailovca, raionul Cimișlia. Aceștia se deplasau cu două unități de transport, dintre care una era destinată transportului mărfurilor de contrabandă, iar cea de-a doua era utilizată pentru inspectarea traseului.  Ambele autovehicule au fost escortate la postul vamal Chișinău 3 (Petricani) pentru efectuarea controlului fizic.

În rezultatul inventarierii conținutului coletelor din microbuz, vameșii au numărat 1.039 de piese vestimentare, 367 de articole de încălțăminte, 71 de curele și 27 de genți din piele ecologică.  Majoritatea aveau marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru contrabandă în proporții deosebit de mari, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de până la 10 ani. 

Lasă un comentariu