Evenimentul zilei

Ma01222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara În R. Moldova au fost înregistrate trei cazuri de rabie

În R. Moldova au fost înregistrate trei cazuri de rabie

12 Martie 2018 - 

În perioada 1 martie - 9 martie, specialiștii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au identificat trei cazuri pozitive de rabie pe teritoriul Republicii Moldova. Rabia a fost confirmată de către secția virusologie a Centrului Republican de Diagnostică Veterinară.

Astfel, cele 3 cazuri pozitive de rabie au fost depistate la o vulpe în raionul Șoldănești, la o pisică în raionul Dondușeni și la un câine în raionul Glodeni.  

Potrivit ANSA, atunci când se depistează astfel de focare, are loc dezinfecția, se face vaccinarea după necesitate a tuturor animalelor din zona în care a fost depistat focarul şi are loc informarea tuturor cetățenilor despre restricțiile care sunt puse în localitate. Cadavrul animalului este ars și rămășițele sunt îngropate. 

Rabia sau turbarea este o boală infecțioasă virală a mamiferelor provocată de virusul rabic, care se găsește în saliva animalelor infectate. Boala este răspândită în populația de vulpi și se transmite animalelor sălbatice şi domestice.

 

Lasă un comentariu