Evenimentul zilei

Joi03212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Țigări de contrabandă, ascunse sub saci de zahăr: O moldoveancă și doi cetățeni români, reținuți

VIDEO// Țigări de contrabandă, ascunse sub saci de zahăr: O moldoveancă și doi cetățeni români, reținuți

13 Martie 2018 - 

O moldoveancă de 38 de ani și doi cetățeni din România, cu vârsta cuprinsă între 50 și respectiv 46 de ani, membrii unui grup infracțional, au fost reținuți de poliție fiind suspectați de contrabandă a articolelor de tutungerie.

Media

Astfel, la începutul lunii martie, trei cetățeni de origine spaniolă, gestionați de un lider de 75 ani, au venit în Republica Moldova, unde s-au întâlnit cu doi cetățeni ai României, care aveau rolul de șoferi de TIR și o femeie din Republica Moldova. Ca urmare a repartizării rolurilor, de către ultimii, a fost determinată și implementată metoda de camuflare a acțiunilor infracționale, pentru a ajunge la scopul bine determinat, și anume, trecerea ilegală a frontierei Republicii Moldova, a produselor de tutungerie.

Potrivit înțelegerii figuranților, cetățenii spanioli au procurat articole din tutungerie de pe teritoriul Republica Moldova. Ulterior, acestea fiind tăinuite în ascunzișuri special amenajate în cadrul unei semiremorci încărcată cu zahăr, produs pe teritoriul Republicii Moldova, după care marfa a fost transportată în direcția punctului de trecere Sculeni.

La 10 martie, doi suspecți, cetățeni români au fost reținuți în flagrant la postul vamal Sculeni. Aceștea, intenționau să treacă peste frontiera vamală a Republicii Moldova 200 de cutii a câte 500 de pachete echivalent a 2.000.000 de țigarete, marca „New York-500”, camuflate sub saci cu  zahăr, care urmau a fi exportate în Regatul Spaniol. Valoarea mărfii fiind estimată la 1.000.000 de lei. Dacă țigaretele erau transportate peste frontiera de stat în UE, urmau a fi livrate la suma de peste 120.000 de euro  - 2.400.000 de lei moldovenești.

Persoanele implicate în comiterea infracțiunii, se află în arest preventiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, precum și amendă în mărime de la 5.000 la 10.000 de unități convenționale.

 

Lasă un comentariu