Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Un moldovean și un israelian, prinși cu acte false la vamă. CE pedeapsă riscă aceștia

Un moldovean și un israelian, prinși cu acte false la vamă. CE pedeapsă riscă aceștia

13 Martie 2018 - 

Un moldovean și un cetățean israelian sunt documentați de polițiștii de frontieră, fiind pasibili de cercetare penală pentru deținere și utilizare a documentelor falsificate la traversarea frontierei de stat. 

Potrivit oamenilor legii, israelianul susține că nu cunoștea despre neautenticitatea permisului de conducere, pe când moldoveanul a recunoscut obținerea ilegală a cărții de identitate românești prin intermediul unei rețele de socializare.

Astfel, cetățeanul Israelului, în vârstă de 25 ani, s-a apropiat pentru controlul transfrontalier, în punctul de trecere Leușeni, la volanul mijlocului de transport de model Porsche Cayenne. Tânărul s-a legitimat cu acte de călătorie eliberate de către autoritățile israeliene, inclusiv prezentând documentele israeliene pentru mijlocul de transport. 

În timpul verificării și examinării actelor, polițistul de frontieră a observat semne vădite de falsificare asupra permisului de conducere. Interogat, cetățeanul străin a comunicat că și-a perfectat permisul legal, în țara natală ca urmare a expirării celui precedent, iar despre falsul actului acesta nu cunoștea detalii.

Cetățeanul R. Moldova a apelat la rețelele de socializare pentru a obține un act neveridic. Documentul era eliberat de autoritățile române pe numele unui conațional originar din Anenii Noi, pasager al rutei regulate Chișinău – Paris. Supus audierii, tânărul moldovean de 28 de ani, a recunoscut că și-a procurat cu 100 de euro cartea de identitate prin intermediul unei persoane necunoscute, comunicând cu anonimul pe internet. .

În ambele cazuri au fost întocmite procese verbale de ridicare a documentele falsificate, care au fost transmise spre expertiză, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. 

Bărbații riscă amendă în mărime de până la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Lasă un comentariu