Evenimentul zilei

Lun01212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO&VIDEO// Au furat din locuințe bunuri în valoare de 1 milion de lei: Cinci bărbați din zona de nord a țării, reținuți

FOTO&VIDEO// Au furat din locuințe bunuri în valoare de 1 milion de lei: Cinci bărbați din zona de nord a țării, reținuți

06 Aprilie 2018 - 

Cinci bărbați cu vârsta cuprinsă între 20 și 40 de ani, domiciliați în zona de nord a ţării, membrii unui grup criminal, au fost reţinuţi pentru o serie de furturi din locuinţe.  Suspecții au fost anterior condamnați pentru cazuri similare. Prejudiciul se estimează la circa 1.000.000 de lei.

Media

Potrivit polițiștilor, bărbații aveau fiecare roluri bine determinate, liderul grupării urmărea victima din momentul părăsirii domiciliului până la comiterea infracțiunii. În același timp, ceilalți membri sustrăgeau din locuințe obiecte din aur și mijloace financiare. Suspecții pătrundeau în gospodăriile oamenilor în prima jumătate a zilei, în timp ce persoanele lipseau de acasă, prin forțarea geamurilor şi uşilor din termopan. După comiterea infracţiunilor, bunurile de preţ dobândite în urma activităţii erau împărțite între ei.

În urma efectuării a şase percheziţii la domiciliile suspecţilor, au fost depistate şi ridicate o parte din bunurile sustrase dar şi obiecte folosite la comiterea infracţiunilor, două staţii radio prin care suspecţii comunicau între ei în timpul comiterii infracţiunii, două măşti de tip anonimous, două pistoale cu gaz şi o armă de vânătoare, cartuşe, telefoane mobile.

Suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 de ore, dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 la 12 ani.

Timp de trei luni pe teritoriul Republicii au fost înregistrate 825 de furturi din locuințe, comparativ cu anul 2017 s-a stabilit o descreştere cu 69 de cazuri.

Lasă un comentariu