Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// CUM se pregătesc deținuții de Paști

FOTO// CUM se pregătesc deținuții de Paști

06 Aprilie 2018 - 

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale în cadrul penitenciarelor din țară sunt organizate diverse activităţi cultural-artistice şi moral-religioase, având scopul de a aduce atmosfera de sărbătoare în mijlocul lor.

Potrivit Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), de la sfârșitul lunii martie, în instituțiile penitenciare s-au desfășurat activități premergătoare marii sărbători: au avut loc acțiuni de salubrizare a spaţiilor, pregătiri de materiale referitoare la Tradiţii şi obiceiuri de Paşte.

Serviciile religioase oficiate de Biserica Ortodoxă s-au desfașurat în perioada Postului Mare (spovedanii, Sfintele împărtășanii) și continuă cu Învierea Domnului, Sfânta Liturghie din ziua de Paști. Și voluntarii creștini desfășoară servicii religioase în penitenciare în această perioadă: reprezentanții confesiunilor religioase (baptişti, penticostali), voluntarii de la Stânca Veacurilor. Totodată, au oferit deținuților cadouri de Paște sub formă de îmbrăcăminte, încălțăminte, produse alimentare.

În penitenciare au avut loc confecționarea lucrărilor pascale, organizarea de concursuri și expoziții pe tema „Învierea Domnului”, „Încrustarea ouălelor”, „Coacerea cozonacului”, deasemenea dezbateri pe teme religioase.

Persoanele private de libertate vor avea parte în ziua de Paşte şi de un meniu special îmbunătățit, care va include și tradiţionalele ouă roşii, cozonacul.

 

Lasă un comentariu