Evenimentul zilei

Sam01192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Aproape 1.000 de detectoare de fum, instalate în gospodăriile din țară

Aproape 1.000 de detectoare de fum, instalate în gospodăriile din țară

10 Aprilie 2018 - 

În cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată”, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a instalat detectoare de fum la aproape  1.000  de familii din Republica Moldova.

Potrivit IGSU, astfel de dispozitive au fost montate în case din raioanele Soroca, Edineț, Căușeni, Călărași, Briceni, Florești, Ungheni, Taraclia, Comrat, Cahul și municipiul Chișinău. Cele mai multe persoane care au beneficiat de detectoare au fost cele cu mai mulți copii, oameni în vârstă, dar și țintuiți la pat. 

Potrivit datelor IGSU de la începutul anului 2018, în țara noastră au avut loc 31 cazuri de intoxicare cu monoxid de carbon, în urma cărora au fost traumatizate 60 de persoane, inclusiv 20 de copii. 

Din totalul cazurilor de intoxicare cu CO și CO2, cinci cazuri s-au soldat cu decesul a 7 persoane. Campania O casă protejată, o viață salvată are drept scop prevenirea cazurilor de intoxicare cu produsele arderii în urma utilizării surselor de aprindere. În următoarea perioadă detectoarele de fum vor ajunge în localitățile Bulboaca și Roșcani din Anenii Noi, dar și Ștefănești din raionul Ștefan Vodă.

Lasă un comentariu