Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara „O plimbare” la frontieră s-a soldat cu cercetare penală pentru un ucrainean. CE pedeapsă riscă

„O plimbare” la frontieră s-a soldat cu cercetare penală pentru un ucrainean. CE pedeapsă riscă

11 Aprilie 2018 - 

Un cetățean ucrainean a fost reținut de polițiștii de frontieră din Briceni, după ce a traversat ilegal frontiera din Ucraina în Republica Moldova. 

Potrivit Poliției de Frontieră, incidentul a fost înregistrat la marginea pădurii din zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni. O patrulă mobilă care se afla în misiune de serviciu pe direcția Briceni – Rosoșani a observat urme recent imprimante pe pământ, la o distanță de aproximativ 5 metri de la linia de frontieră. La scurt timp a fost reținută o persoană de gen masculin care se deplasa în interiorul țării.

Din primele cercetări s-a constatat că bărbatul în vârstă de 62 de ani era cetățean ucrainean, originar din satul Nelipovțî, raionul Kelmențî, regiunea Cernăuți. Interogat, ucraineanul a comunicat inspectorilor de frontieră că nu a avut intenția de a traversa frontiera, mai ales în așa circumstanțe. Acesta a înaintat în pădurea din apropierea satului Rosoșani în căutarea câtorva puieți de copaci.

Investigaţiile sunt continuate de către polițiștii de frontieră pentru a stabili adevăratele intenții ale cetățeanului. Bărbatul riscă pedeapsă penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Lasă un comentariu