Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Forţele Speciale ale Armatei Naţionale, antrenate la Bulboaca de instructori americani

Forţele Speciale ale Armatei Naţionale, antrenate la Bulboaca de instructori americani

11 Aprilie 2018 - 

Militari din cadrul Grupului 10 forţe speciale al Armatei SUA şi din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger” al Armatei Naţionale participă, în perioada 2-27 aprilie curent, la exercţiul comun „Joint Combined Exchange Training — 2018” (JCET). Antrenamentele au loc la Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

Potrivit comandantului Batalionului cu destinaţie specială „Fulger”, locotenent-colonel Ion Ojog, în cadrul antrenamentelor, 65 de de militari pe bază de contract ai Armatei Naţionale sunt pregătiţi de 10 instructori americani la capitolul tehnici avansate de trageri şi luptă apropiată în mediul urban. De asemenea, militarii moldoveni execută exerciţii de antrenament în teren.

Sursa a specificat că programul aplicaţiilor cuprinde şi trageri de luptă din armamentul uşor şi greu de infanterie din dotarea Armatei Naţionale şi a Armatei SUA.

Exerciţiul „JCET–2018” are ca obiectiv antrenarea comună şi efectuarea schimbului de experienţă între militarii forţelor speciale moldoveneşti şi americane, relevă serviciul de presă al Ministerului Apărării.

 

 

 

 

Lasă un comentariu