Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Și-a falsificat permisul de conducere cu 350 de euro. CE pedeapsă riscă un șofer de tir

Și-a falsificat permisul de conducere cu 350 de euro. CE pedeapsă riscă un șofer de tir

11 Aprilie 2018 - 

Un cetățean moldovean și-a falsificat permisul de conducere, contra sumei de 350 de euro, pentru a putea șofa un ansamblu de vehicule. Fapta sa a fost deconspirată de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Giurgiulești – Galați, în dimineața zilei de miercuri, 11 aprilie.

Pentru formalitățile necesare la trecerea frontierei de stat, la linia de control s-a apropiat cetățeanul moldovean în vârstă de 38 de ani, conducând un ansamblu de vehicule, înmatriculate pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru legitimare, bărbatul a oferit spre verificare actele de călătorie și cele pentru mijlocul de transport, emise de autoritățile competente moldovenești.

Din primele examinări vizuale, asupra permisului de conducere s-au identificat semne lipsite de originalitate, care l-a catalogat drept nevalabil. Fapt confirmat și cu ajutorul tehnicii speciale din dotare.

Interogat, moldoveanul a comunicat polițiștilor de frontieră că și-a procurat documentul contra sumei de 350 de euro, din motiv că nu deținea categoria necesară pentru ansamblu de vehicule condus. După efectuarea tuturor procedurilor ce se impun în asemenea cazuri, șoferul și-a interupt călătoria, iar la volanul vehiculului a urcat un alt conducător auto cu permisul valabil și categoria necesară, pentru a continua deplasarea spre România.

Permisul de conducere a fost transmis spre expertiză. Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 650 de unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 150 la 200 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

 

Lasă un comentariu