Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Un șofer de autocamion, cercetat pentru tentativă de trafic ilicit cu mărfuri nedeclarate

Un șofer de autocamion, cercetat pentru tentativă de trafic ilicit cu mărfuri nedeclarate

13 Aprilie 2018 - 

Șoferul unei companii contractate pentru transportul apei îmbuteliate a încercat să introducă ilegal în țară mai multe loturi de scule mecanice și accesorii auto, fără acte de proveniență.  Bunurile erau disimulate printre loturile de apă și au fost depistate în rezultatul scanării unității de transport.

Reținerea a fost raportată de către vameșii de la Sculeni. Acționând în baza analizei de risc, aceștia au dispus scanarea autocamionului, iar imaginile prelevate au indicat prezența unor obiecte suspecte. Ulterior, inspectarea fizică a compartimentului marfar a confirmat suspiciunile vameșilor, fiind depistate 26 de truse cu scule mecanice, precum și mai multe loturi de filtre de combustibil, huse pentru schimbătorul de viteze și mânere pentru portiere prevăzute pentru diverse mărci de automobile.

Loturile au fost reținute pentru continuarea documentărilor de rigoare, iar bărbatul – sancționat contravențional. Totodată, a fost notificată firma de transport la care activează șoferul, iar destinatarul loturilor de apă -  care deține statutul de Agent Economic Autorizat -  a fost atenționat în vederea asigurării securității întregului lanț logistic.

Lasă un comentariu