Evenimentul zilei

Mie03272019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Paștele Blajinilor: Peste 30 de persoane, printre care un copil de doi ani, au ajuns la spital cu intoxicații alimentare

Paștele Blajinilor: Peste 30 de persoane, printre care un copil de doi ani, au ajuns la spital cu intoxicații alimentare

17 Aprilie 2018 - 

Nerespectarea recomandărilor și atenționărilor emise în ajunul sărbătorilor, a condus la apariția în perioada Paștelor Blăjinilor a două cazuri de intoxicații alimentare.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), primul caz este înregistrat în raionul Cahul, unde s-au intoxicat 14 persoane, inclusiv un copil de doi ani. Intoxicația s-a produs în urma unui picnic, organizat la aer liber, la care au participat 26 de persoane. Imediat după semnalarea cazului, personele intoxicate au primit asistență medicală la spitalul rational și au fost externați.

Inspectorii ANSA au prelevat probe din produsele consumate la această masă. Trasabilitatea și proveniența alimentelor s-a determinat, urmând ca  examenele de laborator să stabilească produsele  neconforme.

Al doilea caz a avut loc în raionul Comrat, unde la moment sunt intoxicate și internate în spital 19 persoane. Conform investigațiilor prealabile, intoxicația a fost provocată de consumul alimentelor preparate cu două zile mai devreme. Cazul este în proces de cercetare, s-a deschis o anchetă epidemiologică cu prelevarea de probe și examenarea lor în condiții de laborator.

 

Lasă un comentariu