Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Cultivau plante de cânepă: Două GRUPĂRI CRIMINALE, „specializate” în trafic de droguri, destructurate

VIDEO// Cultivau plante de cânepă: Două GRUPĂRI CRIMINALE, „specializate” în trafic de droguri, destructurate

11 Mai 2018 - 

Membrii a două grupări criminale, specializate în punerea în circulație a drogurilor în proporții deosebit de mari pe teritoriul raionului Soroca, au fost reținuți de oamenii legii, după ce pe parcursul a patru luni le-a fost documentată activitatea infracțională. 

Media

Astfel, la sfârșitul lunii martie 2018 în urma efectuării a cinci percheziții la suspecții care se ocupau cu cultivarea și comercializarea drogurilor, de tip marijuană, la domiciliul unuia din membrii grupării, în subsolul casei s-a depistat un laborator dotat și echipat cu tehnică de performanță pentru cultivarea plantelor de cânepă. La fel, în gospodăria acestuia au fost depistate și ridicate bunuri materiale  în valoare de aproximativ 100.000 de lei, care conform informațiilor dispuse au fost sustrase anterior din aceeași localitate.

În urma acțiunilor întreprinse și perchezițiilor efectuate a fost reținut liderul grupării în vârstă de 40 de ani originar din satul Volovița,  raionul Soroca, împreună cu alți trei complici cu vârsta cuprinsă între 20-25 de ani, care nemijlocit se ocupau cu comercializarea marijuanei, fiind identificat și reținut autorul furtului din locuință.

În vederea destructurării altei grupări criminale specializate în comercializarea drogurilor de tip pastile ecstasy, amfetamină și hașiș pe teritoriul Raionului Soroca, timp de trei luni, ofițerii Direcției Antidrog au supravegheat membrii grupului, fiind infiltrat  un investigator sub acoperire și efectuate achiziții de control pentru procurarea drogurilor de la suspecți. Totodată, s-a stabilit că suspecții comercializau pastile Ecstasy la un preț de 250 de lei/per pastilă, 100 de lei/per gram hașiș și 700 – 900 de lei/per gram de amfetamină.

Ca urmare a probelor acumulate, au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și automobilele suspecților, originari și domiciliați în raionul Soroca, cu vârstele cuprinse între 20-50 de ani, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, bani preveniți din activitatea infracțională, înscrisuri de ciornă și droguri în proporții deosebit de mari, în special marijuană, pastile ecstasy, hașiș și amfetamină, fiind reținuți patru suspecți, iar alți șase suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

În timpul reținerii liderul grupării criminale în vârstă de 40 ani originar și domiciliat în orașul Soroca, timp de cinci ore a stat baricadat în apartamentul său amplasat la etajul șapte a blocului locativ încercând să fugă de la fața locului. Astfel, pentru reținerea acestuia au fost utilizate serviciile echipei de descarcerare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

 

Lasă un comentariu