Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Riscă doi ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei de stat: Un moldovean, reținut

Riscă doi ani de închisoare pentru trecerea ilegală a frontierei de stat: Un moldovean, reținut

11 Mai 2018 - 

Un cetățean moldovean și-a încercat norocul să traverseze clandestin hotarul moldo-ucrainean. Planul acestuia a fost deconspirat de polițiștii de frontieră din Valea Perjei, fiind reținut și pornită cercetare penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Potrivit polițiștilor de frontieră, la o distanță de câțiva km de punctul de trecere Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț a fost văzută o persoană care grăbit, înainta pe jos, spre linia de frontieră. O perioadă de timp au fost monitorizate acțiunile acesteia și în momentul când persoana s-a direcționat spre ieșirea din țară prin ocolirea punctului de trecere, polițiștii de frontieră au acționat după competență.

Bărbatul de 42 de ani, cu viza de domiciliu în satul Hănăsăni, raionul Cantemir, este însă de circa 10 ani locuitor al unui sat din Ucraina. Acesta și-a justificat intențiile de a traversa ilegal frontiera prin faptul că avea o datorie față de statul ucrainean și evita orice contact cu autoritățile de drept din țara vecină. Ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a aflat că moldoveanul nu este la prima sa abatere, bărbatul în aceeași zi a ajuns în mod fraudulos în R. Moldova.

Bărbatul de 42 de ani, cu viza de domiciliu în satul Hănăsăni, raionul Cantemir, și-a „încercat” norocul pentru a nu fi impus să achite o datorie de stat față de autoritățile ucrainene la trecerea frontierei. De circa 10 ani însă este locuitor al unui sat din Ucraina. Acesta și-a justificat intențiile de a traversa ilegal frontiera prin faptul că avea o datorie față de statul ucrainean și evita orice contact cu autoritățile de drept din țara vecină. Ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a aflat că moldoveanul nu este la prima sa abatere, bărbatul în aceeași zi a ajuns în mod fraudulos în R. Moldova.

În prezent, cetățeanul moldovean este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă pentru fapta sa amendă în mărime de până la 37 de mii lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Lasă un comentariu