Evenimentul zilei

Joi01172019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Haine de contrabandă în valoare de peste 700 de mii de lei, reținute de vameși

FOTO// Haine de contrabandă în valoare de peste 700 de mii de lei, reținute de vameși

11 Mai 2018 - 

Discrepanța între datele indicate în actele prezentate de un agent economic a condus la relevarea unei tentative de contrabandă cu articole vestimentare, aduse din Turcia. Valoarea mărfurilor a fost evaluată la 731.926 de lei.

Infracțiunea a fost raportată de către vameșii de la Giurgiulești, care au descoperit neconcordanțe ale datelor privind valoarea și numărul unităților transportate, fapt ce a determinat efectuarea unui control fizic. În rezultatul inventarierii întregului lot de marfă, ofițerii vamali au depistat 5.307 de articole vestimentare, care nu erau incluse în declarația vamală.

Cazul este examinat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar persoanele implicate riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani, conform art. 248 alin. (5) lit. b,d) al CP al RM. Conform prevederilor aceluiași articol,  persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6.000 la 11.000 de u.c., inclusiv cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea entității.

Lasă un comentariu