Evenimentul zilei

Vi01182019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Droguri ascunse în produse alimentare, aduse cu autocarul de rută din Franța în R. Moldova: Doi bărbați din Edineț, reținuți

VIDEO// Droguri ascunse în produse alimentare, aduse cu autocarul de rută din Franța în R. Moldova: Doi bărbați din Edineț, reținuți

14 Mai 2018 - 

Doi bărbați, locuitori ai raionului Edineț, ambii de 33 ani, au fost reținuți de oamenii legii, fiind suspectați împreună cu alte persoane de contrabandă și comercializare a pastilelor psihotrope Subutex.

Media

Timp de o lună, forțele de ordine au supravegheat suspecții, stabilind că aceștia organizează transportarea ilicită de droguri din Franța în Republica Moldova pentru ulterioara vindere consumatorilor. Totodată, a fost infiltrat un ofițer sub acoperire în calitate de consumator de droguri, care a efectuat achiziții de control și a procurat pastile psihotrope de tip Subutex la prețul de 1.000 de lei/per pastilă.

Ca urmare a  acțiunilor de urmărire penală, la  data de 8 mai, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița a fost stopat autocarul de rută Chișinău – Franța, iar în una din gențile transmise ca colet au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare. Ulterior, a fost efectuată livrarea supravegheată către destinatarii coletului, iar în momentul primirii acestuia au fost reținuți.

Valoarea pastilelor depistate  este de aproximativ 70.000 de lei. Suspecții și-au recunoscut vina fiind arestați  pe un termen de 30 zile. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani. Unul din cei reținuți, în luna august 2016 a fost condamnat pentru infracțiuni similare, cu suspendarea executării acesteia, fiind la moment în termen de probă.

 

Lasă un comentariu