Evenimentul zilei

Lun03252019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Micii întreprinzători, „sarea pământului”, pentru care Ministerul Economiei se declară oricând deschis

Micii întreprinzători, „sarea pământului”, pentru care Ministerul Economiei se declară oricând deschis

11 Iunie 2018 - 

Câțiva miniștri au ieșit din birourile confortabile și au pornit să mai „stea de vorbă cu poporul”. Drept pretext pentru această descindere a servit deschiderea iarmarocului „Produs de Soroca”, în orașul de pe malul Nistrului.

Printre oaspeții așteptați s-au numărat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.  

„Nu poate exista cultură fără o economie puternică. O economie puternică înseamnă locuri de muncă, familii acasă, aici în Republica Moldova, și multă muncă din partea agenților economici care dezvoltă afaceri. Am fost bucuros și surprins să văd la Soroca peste 50 de agenți economici, care au creat circa două mii de locuri de muncă. Vocea businessului este auzită. De aceea, vă încurajez să veniți la Ministerul Economiei și Infrastructurii și să ne spuneți cu ce vă putem ajuta, pentru ca să vă dublați cifra de afaceri, să măriți numărul locurilor de muncă”, a declarat Chiril Gaburici, la deschiderea iarmarocului „Produs de Soroca”.

Evenimentul este la prima ediție și are drept scop promovarea produselor și a serviciilor din raionul Soroca, familiarizarea cetățenilor cu agenții economici locali, dar și stabilirea de noi parteneriate. În cadrul iarmarocului, peste 50 de agenți economici și meșteri populari și-au prezentat produsele și serviciile, cum ar fi utilaje, mobilier din lemn, mărfuri industriale, obiecte din ceramică, încălțăminte, îmbrăcăminte și diverse produse alimentare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a vizitat standurile expuse la iarmaroc și a discutat cu agenții economici despre dificultățile întâlnite, succesele obținute și perspectivele de dezvoltare a afacerilor pe care le au, inclusiv creșterea volumului de producție, ceea ce va duce crearea de noi locuri de muncă și dublarea cifrei de afaceri, relevă serviciul de presă al ministerului de resort.

 

 

Lasă un comentariu