Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// „O zi cu tata” la Penitenciarul din Soroca: Deținuții au petrecut o zi alături de copiii lor

FOTO// „O zi cu tata” la Penitenciarul din Soroca: Deținuții au petrecut o zi alături de copiii lor

11 Iunie 2018 - 

Circa 50 de copii ai persoanelor private de libertate, însoțiți de 35 de maturi, au pășit pragul penitenciarului din Soroca, bucurându-se de o zi specială - „O zi cu tata”. 

Reîntâlnirea cu cei dragi au trezit emoții plăcute, răscolind și depănând amintiri deosebite, care i-au făcut pe deținuți să uite pentru moment, că se află în spatele sârmei ghimpate. Reuniunea cu familia, deși pentru puțin timp, le-a dat puteri persoanelor aflate în detenție să depășească momentele mai puțin ușoare. A fost o zi care le-a onorat eforturile și importanța în viața copiilor și a familiei.

Revederea cu rudele reprezintă un sprijin moral și psihologic enorm pentru cei din detenție, iar apropierea de familie contribuie la menținerea liniștii sufletești, motivându-i să manifeste un comportament demn.

Administrația penitenciarului a organizat variate activități, care au inclus un program artistic cu animatori, jocuri distractive, o suită de cântece populare și de estradă, a fost amenajat un teren de joacă și instalate trambuline pentru copii, transformând această zi într-o sărbătoare frumoasă, dedicată în special copiilor.

Scopul sărbătorii îl constituie reconsolidarea legăturii persoanelor private de libertate cu familia și societatea civilă, facilitând reinserția socială, postcondamnatorie, având un impact pozitiv asupra comportamentului acestora.

Lasă un comentariu