Evenimentul zilei

Vi03222019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Un tânăr și doi minori, dați în urmărire internațională, EXTRĂDAȚI din Ucraina

FOTO// Un tânăr și doi minori, dați în urmărire internațională, EXTRĂDAȚI din Ucraina

12 Iunie 2018 - 

Trei tineri au fost reținuți pe teritoriul Ucrainei și transmiși autorităților de resort din Republica Moldova la începutul lunii iunie. 

Pasibil de cercetare penală este un conațional, iar alți doi sunt documentați în stare de libertate. Proxenetismul și traversarea ilegală a frontierei de stat constituie motivele faptelor ilicite în baza cărora au fost reținuți. 

Astfel, în baza unei informații cu caracter operativ, polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni de investigații pentru a descoperi locul aflării a unui moldovean în vârstă de 30 de ani. Bărbatul este învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 220 al. (1) CP al RM și anume îndemnul sau determinarea la prostituţie, ori tragerea de foloase de pe urma practicării prostituţiei de către o altă persoană. Acesta se află în urmărire penală din anul 2016 de către reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane.

Astfel, în repercursiunea cooperării cu instituțiile de drept ale Ucrainei s-a reușit aflarea și reținerea moldoveanului, ca ulterior să fie efectuată procedura de extrădare prin punctul de trecere Palanca la data de 5 iunie.

Persoana a fost transmisă organelor abilitate ale Republicii Moldova și plasat sub arest preventiv, riscând conform art. 220 al. (1) CP al RM amendă în mărime de la 650 la 1.350 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani.

În al doilea caz, furtul i-a determinat să comită și ilegalitatea de a traversa frontiera de stat prin zona nepermisă cu scopul de a eluda consecințele infracțiunii săvârșite. Este vorba despre doi cetățeni minori ai Republicii Moldova în vârstă de 16 și respectiv 17 ani, care la începutul lunii precedente au sustras bunuri în proporții deosebite dintr-o locuință din orașul Ștefan Vodă.

In urma investigațiilor efectuate în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ștefan Vodă al IGP, s-a stabilit că adolescenții sunt originari din raionul Ștefan Vodă, iar după comiterea furtului au părăsit teritoriul țării, fiind mai târziu reținuți în Ucraina.

Formalitățile de extrădare au avut loc în punctul de trecere Tudora. În prezent, tinerii sunt cercetați în stare de libertate.

Lasă un comentariu