Evenimentul zilei

Joi06202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Prinși la pescuit în zona de frontieră. CE pedeapsă riscă patru moldoveni

FOTO// Prinși la pescuit în zona de frontieră. CE pedeapsă riscă patru moldoveni

14 Iunie 2018 - 

Un moldovean a fost reținut și alți trei urmează să fie documentați pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, cu scopul de a prinde pește cu dispozitive interzise prin lege în apele râului Prut. Acțiunile au fost demarate de către polițiștii de frontieră din Direcția Regională Sud în comun cu colegii români.

Potrivit polițiștilor de frontieră, la data de 12 iunie, aproape de miezul nopții, a parvenit o informație cu caracter operativ privind sensul și obiectivele de deplasare a patru persoane de gen masculin. Aceștia, echipați cu dispozitive electrice destinate pescuitului ilegal, se îndreptau spre râul Prut dinspre localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul.

După câteva ore de căutări au fost observate patru persoane pe malul stâng al râului Prut. Fiind somate să înceteze activitatea ce o desfășurau, bărbații s-au dispersat, deplasându-se în direcții diferite.

Polițiștii de la Sectorul Poliției de Frontieră Galați au acționat pe apele Prutului facilitând reținerea unui bărbat, ceilalți reușind să se ascundă. În timpul interogării s-a constatat că moldoveanul în vârstă de 36 de ani era originar din satul Slobozia Mare și împreună cu alți trei amici au decis să meargă la pescuit în scop personal. 

La fața locului au fost găsite peste 300 de bucăți de pește din specia somn. Bărbatul și-a recunoscut fapta și urmează aplicarea consecințelor pentru actul săvârșit.

Ofițerii de investigații au identificat persoanele fugare, în prezent se desfășoară cercetări pentru a fi administrată răspunderea conform legislației în vigoare. Bărbații riscă o amendă de 600 de lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

Lasă un comentariu