Evenimentul zilei

Ma05212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Mișcări de trupe dincolo de Nistru? Delegația moldovenească în CUC semnalează deplasarea neautorizată a tehnicii militare

Mișcări de trupe dincolo de Nistru? Delegația moldovenească în CUC semnalează deplasarea neautorizată a tehnicii militare

14 Iunie 2018 - 

Delegația moldovenească în Comisia Unificată de Control își exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că, în dimineața zilei de 14 iunie, pe traseul Tiraspol – Râbnița, direcția Grigoriopol – Dubăsari, au fost fixate trei coloane cu tehnică militară auto și blindată (posibil, ale Grupului Operativ al Trupelor Ruse), ce se deplasau însoțite de automobilele speciale ale structurilor neconstituționale de miliție.

Într-un comunicat de presă al Biroului pentru Politici de Integrare, se spune că, fiind solicitat răspunsul celorlalte componente CUC asupra deplasării coloanelor militare, componenta regiunii transnistrene a specificat că toată tehnica militară a Tiraspolului se află în locurile de dislocare permanentă și nu circulă prin zona de securitate. Reprezentanții Federației Ruse a informat că se va documenta pe marginea cazului dat și va informa CUC la următoarea ședință, care va avea loc pe 21 iunie.

La insistența părții moldovenești din cadrul Comandamentului Militar întrunit, grupul observatorilor militari din Republica Moldova, Federația Rusă, Ucraina și regiunea transnistreană au început deplasarea pe traseul în cauză pentru a fixa încălcarea regimului Zonei de Securitate.

 

 

 

Lasă un comentariu