Evenimentul zilei

Mie02202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Un bărbat a rămas fără mașină după ce a cumpărat-o pe rețelele de socializare

Un bărbat a rămas fără mașină după ce a cumpărat-o pe rețelele de socializare

27 Iunie 2018 - 

Un cetățean român a achiziționat cu 850 de euro un autoturism al cărui certificat de înmatriculare prezenta semne de falsificare. Fapt depistat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni în timpul procedurii de control.

Potrivit polițiștilor de frontieră, în seara zilei de 25 iunie, pe sensul de intrare în Republica Moldova s-a prezentat un cetățean al României la volanul unui Audi A4, cu plăcuțele de înmatriculare bulgărești, pentru care a oferit documentele necesare.

În timpul examinării actelor s-a constatat că certificatul de înmatriculare al mașinii nu era autentic. Supus audierii, tânărul în vârstă de 28 de ani a comunicat inspectorilor Poliției de Frontieră modul cum a procurat automobilul și necunoașterea sa despre cele depistate. Negocierile de vânzare - cumpărare au fost duse pe o rețea de socializare, iar încheierea înțelegerii s-a realizat pe teritoriul Italiei, cu o persoană din orașul Târgul Jiu, România. Cele două părți nu au întocmit vreun act ce ar confirma în detalii acordul care a avut loc.

Astfel, contra sumei de 850 de euro a intrat în posesia vehiculului reținut în punctul de trecere, ca ulterior să fie indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere Leușeni. A fost întocmit proces verbal de ridicare a certificatului de înmatriculare și trasmis către expertiză. Polițiștii de frontieră cercetează cazul pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Bărbatul riscă amendă în mărime de până la 650 de unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

 

Lasă un comentariu