Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Sistemele de aprovizionare cu apă din Ungheni și Călărași vor fi reabilitate cu bani europeni

Sistemele de aprovizionare cu apă din Ungheni și Călărași vor fi reabilitate cu bani europeni

07 Iulie 2018 - 

Uniunea Europeană va oferi 5,1 milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea sistemelor de aprovizionare cu apă din raioanele Ungheni și Călărași. Au fost semnate contractele de elaborare a documentației tehnice de execuție a proiectelor. Lucrările vor fi lansare la începutul anului viitor, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, ca urmare a implementării proiectelor, până la 200 de mii de cetățeni din peste 20 de localități din Ungheni și Călărași vor beneficia de apă curentă la robinet.

Lucrările au loc în cadrul proiectului „Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și de eficiență energetică în clădirile publice”, în cadrul căruia vor fi construite și puse în funcțiune zece sisteme de infrastructură în domeniul aprovizionare cu apă și canalizare și opt în ceea ce privește eficiența energetică în clădirile publice. Bugetul total al Proiectului este de circa 43 de milioane de euro, iar acesta va fi implementat până la sfârșitul anului 2020.

 

 

Lasă un comentariu