Evenimentul zilei

Joi02212019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// O moldoveancă, suspectată de trafic de ființe umane, reținută la frontieră

VIDEO// O moldoveancă, suspectată de trafic de ființe umane, reținută la frontieră

09 Iulie 2018 - 

O tânără moldoveancă, documentată pentru trafic de ființe umane, a încercat să se eschiveze de răspundere, fiind reținută de polițiștii de frontieră în momentul când intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

Media

La sfârșitul săptămânii trecute, inspectorii de frontieră din punctul de trecere Tudora au acționat conform informației operative și în fluxul de călători au identificat persoana în cauză. Aceasta era pasageră în autocarul de rută Ștefan-Vodă – Odessa. În cadrul formalităților de control al documentelor de călătorie, în baza de date a apărut consemnul pe numele tinerei, figurând într-o cauză penală pornită pe faptul de trafic de ființe umane. Persoana este cetățeancă a Republicii Moldova în vârstă de 20 de ani.

Conform informațiilor acumulate pe cauza penală, inițiată în luna iunie 2018, moldoveanca ar fi recrutat o tânără dintr-o familie social-vulnerabilă și urma să-i asigure transportarea acesteia peste hotare, în Turcia. Pe teritoriul acestui stat victima trebuia să fie preluată de alți complici și obligată să presteze servicii sexuale.

În prezent, tânăra se află în arest la domiciliu, dacă va fi dovedită vinovăția, aceasta riscă închisoare de la 7 până la 15 ani.

 

Lasă un comentariu