Evenimentul zilei

Lun05202019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara Prinși cu acte false la frontieră: CE pedeapsă riscă doi bărbați

Prinși cu acte false la frontieră: CE pedeapsă riscă doi bărbați

09 Iulie 2018 - 

Falsificarea documentelor, unul din tertipurile la care apelează mulți din conducătorii auto atunci când decid să traverseze granița și nu dispun de timp pentru a le perfecta legal. În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au depistat un conațional care a încercat să traverseze frontiera în baza permisului de conducere falsificat și un cetățean român la volanul unui camion cu semiremorcă, a cărui documente și plăcuță de înmatriculare nu îi aparțin.

Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 8 iulie, un autoturism de model Lexus, înmatriculat în Rusia, s-a prezentat la intrarea în țară. Mijlocul de transport era condus de un cetățean moldovean de 38 de ani. La controlul documentelor, polițiștii de frontieră au observat mai multe semne de falsificare în permisul de conducere. 

Documentul, eliberat de autoritățile ruse, a fost supus verificărilor suplimentare, unde s-au confirmat bănuielile inspectorilor de frontieră. În cadrul audierii, cetățeanul a declarat că și-a perfectat legal permisul de conducere în Rusia, fără a apela la intermediari. Documentul a fost ridicat și transmis spre expertiză, iar persoanei i-a fost permisă intrarea în R. Moldova după prezentarea celui de-al doilea permis de conducere, eliberat de autoritățile naționale.

O semiremorcă de model Ricoe a fost reținută în această dimineață în punctul de trecere Leușeni, pe modiv că șoferul a prezentat pașaportul tehnic de la alt mijloc de transport. Ba mai mult, plăcuța de înmatriculare la fel nu aparținea semiremorcii. Conducătorul auto, cetățean român de 34 de ani, a declarat că nu știa despre cele depistate, relatând polițiștilor de frontieră că acum ceva timp și-a procurat camionul cu semiremorcă de la o firmă românească și ar fi la prima ieșire din România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luarea măsurilor legale ce se impun.

Lasă un comentariu