Evenimentul zilei

Sam02162019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara VIDEO// Vindeau pastile ecstasy în cluburile de noapte din capitală: Cinci persoane, REȚINUTE

VIDEO// Vindeau pastile ecstasy în cluburile de noapte din capitală: Cinci persoane, REȚINUTE

11 Iulie 2018 - 

Cinci persoane cu vârste cuprinse între 19 și 25 de ani, domiciliate în municipiul Chișinău, au fost reținute de oamenii legii pentru trafic de droguri.

Media

Timp de două luni, polițiștii au documentat activitatea infracțională a grupului care comercializa droguri sub formă de pastile ecstasy în proporții deosebit de mari. Potrivit polițiștilor, pastilele ecstasy erau introduse în țară prin cale de contrabandă din țările membre a Uniunii Europene, iar ulterior pe teritoriul țării prin antrenarea dealerilor erau comercializate consumatorilor la prețul de 300-350 de lei per pastilă.

O parte din pastilele ecstasy, care fiind din categoria drogurilor cu efect energizant, erau vândute în cluburile de noapte al capitalei, iar beneficiarii acestor droguri sunt tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 ani.

Totodată, au fost infiltrați agenți de investigații sub acoperire, fiind efectuate achiziții de control și procurate droguri de la suspecți. Astfel, au fost acumulate probe concludente în privința persoanelor.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 443 de pastile ecstasy în valoare de circa 150.000 de lei. În cadrul audierilor suspecții și-au recunoscut vina și au contribuit activ la identificarea și documentarea  persoanelor care au tangență la caz.

Trei dintre suspecți sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. 

Poliția reiterează că distribuirea drogurilor prevede răspundere penală, iar persoanele riscă privațiune de liberate de la 7 la 15 ani.

 

 

Lasă un comentariu