Evenimentul zilei

Ma03192019

ActualizatMie, 15 Mai 2013 12pm

Back Sunteți aici:Actualitate Din tara FOTO// Haine și încălțăminte în valoare de circa 70 de mii de lei, reținute în zona de frontieră

FOTO// Haine și încălțăminte în valoare de circa 70 de mii de lei, reținute în zona de frontieră

01 August 2018 - 

Doi cetățeni moldoveni care transportau ilegal bunuri, în valoare de aproximativ 70 de mii de lei, au fost depistați în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Briceni. 

Potrivit polițiștilor de frontieră, în după amiaza zilei de 31 iulie, în apropierea punctului de trecere comun Briceni – Rossoșanî a fost oprit în trafic un Volkswagen Vento, înmatriculat în R. Moldova. Autoturismul era condus de un cetățean moldovean de 50 de ani, locuitor al orașului Drochia. 

Ca urmare a verificărilor mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au depistat un lot de marfă în asortiment (haine pentru bărbați și dame), pentru care conducătorul auto nu deținea acte de însoțire. În cadrul cercetărilor primare s-a stabilit că marfa era predestinată realizării pe piața din orașul Drochia. 

Astfel, în baza autorizației judecătorului de instrucție, a fost efectuată o percheziție în piață, la taraba ce-i aparține persoanei documentate, unde s-a depistat încă o cantitate de bunuri fără acte de proveniență și deținere.

La o diferență de câteva ore, în proximitatea punctului de trecere comun Briceni – Rossoșanî a fost observată o persoană, care înainta pe jos dinspre frontieră, având asupra sa două colete voluminoase. La fața locului, polițiștii de frontieră au identificat un cetățean moldovean de 47 de ani, domiciliat în satul Grimăncăuți, raionul Briceni. 

În urma examinării coletelor s-a stabilit prezența a mărfurilor de larg consum, pentru care bărbatul nu a putut justifica proveniența acestora.

În ambele cazuri bunurile au fost ridicate și plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte din cadrul SPF Briceni, până la elucidarea circumstanțelor și luarea măsurilor ce se impun. Dacă persoanele vor fi găsite vinovate, conform art. 287 alin.(10) Cod Contravențional al RM riscă amenzi de la 60 la 90 de u.c.

 

Lasă un comentariu